Adverteren? Vragen? Linkruil? Guestpost?info@planuwvakantie.be

Vakantie naar de Rode Zee in Egypte

vakantie rode zee egypte
0Shares

Egypte is een intrigerend land met een rijke geschiedenis. Helaas geldt momenteel voor grote delen van het land een negatief reisadvies in verband met de recente politieke ontwikkelingen. Gelukkig geldt dit niet voor de kust van de Rode Zee. De Rode Zee herbergt een van de mooiste koraalriffen ter wereld. Doordat de smalle zee ingesloten ligt tussen twee woestijnen waar weinig regen valt is de temperatuur van het water vrij warm. Zeker voor een wintervakantie is dit een fantastische en relatief goedkope bestemming.
duiken rode zee vakantie

Duiken

Voor duikers is Sharm el Sheikh een van de plaatsen waar je ooit onder de golven moet hebben gekeken. Het was in de Rode Zee waar de befaamde oceanoloog Jacques Cousteau zijn eerste expedities hield. De koraalriffen zijn de broedplaats van honderden soorten zeedieren. Het water is kraakhelder en ook beginnende duikers of snorkellaars zijn hier op hun plek.

Sinaï

De woestijn rond de berg Sinaï wordt bevolkt door bedoeïen. Je kan hier een of meerdere dagen bij hen te gast zijn. Je eet samen met hen, slaapt ’s nachts in een tent of kruipt daar juist uit om te genieten van de sterrenhemel – de wijde omgeving is ’s nachts pikkedonker. Ga dan in het vroegst van de ochtend naar de Sinaïberg, waar Mozes volgens het Oude Testament de tien geboden zou hebben ontvangen, om vanaf de berg de zonsopgang te zien. Bovenop de berg staat een eeuwenoud klooster.

When in doubt. Travel.

Dahad

Dahad is een klein stadje dat zo’n 90 km ten noorden van Sharm el Sheikh ligt. Het is veel gemoedelijker dan Sharm el Sheikh en wordt voornamelijk bezocht door backpackers die daar willen gaan windsurfen. Het is ook een goede plek om per kameel een dagtocht door de woestijn te maken. Dat klinkt super toeristisch, maar vergis je niet, het is een unieke manier om te genieten van het vreemde, uitgestrekte en schitterende woestijnlandschap.

0Shares

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *