Adverteren? Vragen? Linkruil? Guestpost?info@planuwvakantie.be

Goedkope citytrips door heel Europa

goedkope citytrips europa
0Shares

Als je tot het laatste moment gewacht hebt om nog een korte vakantie te boeken deze zomer, geen paniek. Er zijn nog steeds een aantal betaalbare opties voor een vakantie in en rondom België, die leuk zijn voor de hele familie. Hier zijn een paar van de beste plekken voor toeristen, waar je naartoe kunt zonder je banklimiet te overschrijden.
goedkope citytrip birmingham

Birmingham, Verenigd Koninkrijk

Om vanuit België de Britse eilanden te bezoeken hoef je alleen maar op de veerboot te stappen en, hoewel vele bezoekers zich laten verleiden naar Londen te gaan, kun je de culturele hoogtepunten in Birmingham ervaren voor maar een fractie van de prijs. Voor wie van eten houdt, de Engelse versie van onze wereldberoemde Belgische chocola is Cadbury’s World, waar je een rondleiding kunt krijgen bij één van de meest succesvolle producenten van chocola in Groot Brittannië. Het Birmingham Museum en de Art Gallery herbergen prachtige schilderijen van Raphael en Lord of the Rings fans zullen zeker genieten van Sarehole Mill, waarvan gezegd wordt dat het als inspiratie heeft gediend voor de serie.

Hamburg, Duitsland

Een prettige, korte vakantie hoeft niet veel te kosten in Hamburg, voornamelijk dankzij haar overvloed aan parken en grote, open grasvelden. Door heel Europa bekend als de ‘groene stad’, bestaat de helft van deze Duitse stad uit parken en bossen, maar je kunt hier meer doen dan genieten van het buitenleven. Hamburg is de stad waar The Beatles doorbraken, je kunt de cafés bezoeken waar zij in de jaren 60 speelden, of het oude gemeentehuis om een stukje historie te proeven.

Don’t listen to what they say. Go see.

Brussel, België

Hier midden in België, kun je een aantal goedkope of zelfs gratis activiteiten vinden die reizigers uit alle lagen van de bevolking aan zullen spreken. In Brussel staan een aantal prachtige kerken, waaronder De Nationale Basiliek van het Heilige Hart en Notre Dame au Sablon, die je gratis kunt gaan verkennen. Het Koninklijk Paleis in Brussel is gratis toegankelijk tijdens de zomermaanden, je kunt de prachtige tuinen dus op je gemak gaan bekijken, of als je niet tot september kunt wachten, biedt het gevarieerde aanbod aan musea in Brussel je iedere eerste woensdag van de maand gratis entree.

Porto, Portugal

Een langere vlucht of autorit naar Portugal lijkt voor sommigen misschien een kwelling, maar je kunt altijd de tijd doden door online een spelletje te spelen of je favoriete boek erbij te pakken. Porto, gelegen in Noord-Portugal, herbergt een aantal van de mooiste bezienswaardigheden die je ooit tegen zult komen, waaronder de Casa de Musica, waar je van fantastische orkesten kunt genieten. De regio is ook bekend vanwege haar wijnproductie. Als je dus je geld wilt besparen door wijn te proeven in plaats van er grote hoeveelheden van aan te schaffen, heb je in Porto genoeg keus.

0Shares

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *