Adverteren? Vragen? Linkruil? Guestpost?info@planuwvakantie.be

Digital Nomad – Vakantie en werken in het buitenland combineren

digital nomad
0Shares

Dromen we er eigenlijk niet allemaal van om vaker op vakantie te gaan? Het is heerlijk om er alleen al van weg te dromen. Een week naar Italië, dan een weekendje in Parijs om later in het jaar een rondreis door Zuid-Oost Azië te maken. Het grote nadeel is vaak het gebrek aan vrijheid en financiële middelen. Wat als we nu eens geld kunnen verdienen op onze vakantie locatie? Steeds meer mensen kiezen ervoor om een Digital Nomad te worden.

Wat is een Digital Nomad?

Een Digital Nomad is een wereldreiziger die overal ter wereld zijn boterham kan verdienen. Het kan een freelancer zijn die veel online werkt. Ook kan het een persoon zijn die meerdere websites beheert en daarnaast gebruik maakt van een goede website hosting. De websites trekken bezoekers aan en met een goed verdienmodel vervolgens ook inkomsten. Het is mooi om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn om inkomsten te hebben en geld te verdienen.

Werken als Digital Nomad

We noemden al twee manieren om als Digital Nomad te werken vanaf een vakantielocatie. Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden.

Websites in eigen beheer

Zo kun je een nieuwswebsite opzetten, een webshop beginnen en samenwerken met dropshippers. De orders worden doorgestuurd en vervolgens wordt alles opgestuurd zonder dat jij hier verantwoordelijk voor bent.

Vloggen

Het is ook mogelijk om een vlog bij te houden van jouw wereldreis. Door op jouw reiswebsite sponsoring of advertentieruimte aan te bieden is het mogelijk om een constante inkomstenstroom te genereren.

Webshops met dropshipping, nieuwssites met advertenties, een vlog met adverteerders zijn goede opties. Daarnaast is het ook mogelijk om andere online werkzaamheden te doen.

Freelancer

Als freelancer kun je teksten schrijven, zoekmachine optimalisatie doen of websites bouwen. Ook kun je vertaalwerkzaamheden uitvoeren en zelfs online lessen geven. Via skype of WhatsApp is het mogelijk om les te geven in muziek, specifieke vakken of een taal.

Doe iets waar jij een passie voor hebt!

Wat je ook gaat doen als Digial Nomad het is belangrijk dat je gepassioneerd bent. Jouw toekomstige klanten zullen de echtheid en passie in jouw werk waarderen en zien dat het product dat je aanbiedt met liefde is gemaakt. Geld speelt uiteraard een belangrijke reden bij het werken als Digital Nomad maar mag niet je grootste motivator zijn. De passie voor online werken en de vrijheid die het je geeft moet in onze optiek centraal staan.

0Shares