Adverteren? Vragen? Linkruil? Guestpost?info@planuwvakantie.be

Lekker eten op je citytrip Maastricht

citytrip maastricht
0Shares

De laatste jaren kan je steeds beter eten in Nederland, maar de echte culinaire stad van Nederland ligt erg dichtbij België. De restaurants in de omgeving van Maastricht staan namelijk al jarenlang op eenzame hoogte. Kijk maar eens naar deze vijf toprestaurants.

Beluga

Het bekendste restaurant van Maastricht heeft niet alleen twee Michelinsterren maar staat dit jaar ook op de vijfde plaats van de restaurantgids Lekker. Alle gerechten worden heel subtiel gecomponeerd, zonder in de val te lopen die nouvelle cuisine heet. Verwacht een perfecte maaltijd bij Beluga maar check voordat je hier naar binnenloopt wel even je bankrekening: het is behoorlijk aan de prijs. Ze hebben ook een klein hotel: Beluga Mansion, in een schitterend gerenoveerd herenhuis.
lekker eten citytrip maastricht

Le Courage

Voor alleseters is dit het perfecte restaurant. Er is geen menukaart, de eigenaar komt vooraf even informeren of je ergens niet van houdt of allergisch voor bent en gaat daarna aan de slag. Een verrassingsmenu, gebaseerd op de inspiratie van de keukenbrigade.

Age is no barrier when it comes to travel.

Château Restaurant Neercanne

In het prachtige Jekerdal ligt het enige terrassenkasteel van Nederland, Château Neercanne. Vanaf het hoogste terras heb je een prachtig uitzicht over de baroktuinen en het schitterende dal. Het restaurant in de sfeervolle mergelzalen staat als een van de beste in de omgeving bekend. Dit kasteel heeft ook historische waarde, in 1992 werd hier het Verdrag van Maastricht getekend door de leiders van de EU.

Hotel-Restaurant Beaumont

Als je een hotel in Maastricht zoekt ben je hier aan het goede adres. Het restaurant is chic maar niet stijfjes. Heel populair is het vier gangen verrassingsmenu met wijnarrangement. Door het goede eten de bescheiden prijzen eet je hier voor een prima prijs-kwaliteitverhouding.

Le Virage

Erg geliefd bij de Maastrichtenaren zelf is dit eetcafé. Eten op sterrenniveau tegen een relatief lage prijs. De keuken is sterk Frans georiënteerd en de wijnen zijn van topkwaliteit. Zeer vriendelijke bediening, die zonder morren een fles kraanwater op tafel zet als je dat bestelt.

0Shares

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *