Adverteren? Vragen? Linkruil? Guestpost?info@planuwvakantie.be

Tips voor een fantastische citytrip naar Amsterdam

citytrip amsterdam
0Shares

Amsterdam is op zijn mooist als je ’s avonds als het donker is door de sprookjesachtig verlichtte grachten loopt. Nog mooier is om de stad op dat tijdstip vanuit de grachten te zien: Voor weinig geld kan je een rondvaart maken. Zo’n trip duurt meestal een uur en je kan op diverse plekken opstappen, bijvoorbeeld aan het Damrak vlakbij het Centraal Station of bij de Munt.
amsterdam eye

Eye

Amsterdam Noord, aan de overkant van het IJ, werd lang veronachtzaamd, maar is nu in de armen gesloten door de hippe en creatieve Avant Garde. Niet voor niets zocht het Filmmuseum, toen deze haar plek in het Vondelpark kwijtraakte, naar een geschikte locatie in het Wilde Noorden. Het gebouw is een blikvanger aan de noordelijke IJ-oever en heet simpelweg Eye. Je komt er met het gratis pontje achter het Centraal Station.

Museumplein en Hermitage

Vlak bij de Stopera is sinds kort een dependance van de Hermitage in Sint-Petersburg geopend. Hier wordt meerdere keren per jaar een deel van de omvangrijke collectie van het Russische museum ingericht. De Hermitage is één van de grootste musea van Amsterdam. Gelukkig zijn, na jarenlange verbouwingen, ook alle drie musea op het Museumplein weer geopend: het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum zijn van ongekende klasse. Wie in een weekendje Amsterdam wil verkennen moet zeker een of meerdere van deze musea bezoeken. Tip: ga ’s morgens vroeg, dan zijn de wachtrijen een stuk minder lang. Qua overnachting moet je zeker even kijken bij Accor Hotels voor een hotel in Amsterdam.

We wander for distraction but we travel for fulfilment.

Uitgaan en eten

Bekende uitgaanscentra zijn het Leidseplein en het Rembrandtplein. Tenzij je op zoek bent naar plat vermaak en uitzonderlijk slechte restaurants kan je deze toeristencentra beter vermijden en bijvoorbeeld naar de Jordaan of de Nieuwmarktbuurt gaan. De Nieuwmarkt grenst aan het Amsterdamse Chinatown, waar je voor weinig geld heerlijk Aziatisch kan eten. Een tip is Asian Fusion op de Zeedijk. En als je van Jazz houdt: op zaterdagmiddag kun je voor live muziek terecht bij de Cotton Club op de Nieuwmarkt.

0Shares

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *